Nederlands familiebedrijf produceert rolgordijnen in eigen land en lanceert nieuwe website

Een rolgordijn op maat gemaakt komt tegenwoordig bijna niet meer uit Nederland.

Je hoort het al jaren. Producties worden verplaatst naar Azië of het voormalig Oostblok. Zo is het ook met rolgordijnen gegaan. Als we in Nederland de online markt voor rolgordijnen bekijken, komen we tot de bedroevende conclusie dat het gene dat wordt aangeboden nagenoeg niet meer uit Nederland komt.  Er zijn Chinese multinationals die in China produceren en hun rolgordijn producten kant en klaar laten invliegen waarna het hier nar de consument gaat. De ecologische footprint van een rolgordijn is hierdoor enorm. Productie in de buurt is ecologisch natuurlijk veel minder schadelijk en het draagt bij aan CO2 reductie.

Nederlands fabricaat rolgordijnen bestaat nog.

Al doet alle berichtgeving al melden dat de maak industrie het verloren heeft van Azië op het gebied van rolgordijnen, zijn er toch tegendraadse bewegingen te melden. Kijkt eens naar de nieuwe website rolgordijn.com  . Deze Nederlandse fabrikant maakt alles nog in eigen land. Je kunt er rolgordijnen helemaal naar wens online bouwen.

Rolgordijnen worden volledig in eigen NL fabriek geproduceerd en kunnen worden voorzien van allerlei elektrische snufjes maar ook traditioneel. De consument kan het samenstellen uit vele stoffen en een groot gamma aan cassettes de de rol bedekken. Ook zijn er veel rand afwerkingen mogelijk.  Dat is echt custom made, dus volledig naar de wens van de consument gebouwd.

Mogelijkheid om Rolgordijnstof  los te bestellen

Wat verder ook uniek genoemd mag worden en ecologisch bijzonder verantwoord is dat consumenten het stof van hun bestaande rolgordijn kunnen vervangen. Men biedt een mogelijkheid om alleen de rolgordijnstof op maat te kopen.  Er kan gekozen worden uit alleen het doek, maar ook uit bovenafwerking voor montage op de rol buis en afwerking aan de onderkant zoals ene eenvoudige zoom waar een bestaande verzwaringslat in komt, of een volledig nieuwe rand afwerking zodat het rolgordijn stof ook nog eens een hele andere uitstraling krijgt.  Het zijn allemaal innovaties die men bij (oosterse) webwinkels niet aantreft.