Duo rolgordijn als zonwering tijdens deze warme dagen.

Duo rolgordijnen tegen de zon. Een goede oplossing.

Het is wellicht de warmste en droogte periode sinds de metingen. De Benelux gaat zwaar gebeukt onder de droogte en hitte.  Van regen is ondertussen al weken geen sprake meer en twee weken vooruit wordt ook al geen regen voorspeld. Veel zon dus en die wil je buiten houden. En dat kan heel goed met een duo rolgordijn, ook om de stralingswarmte buiten te houden.

Het zonlicht zelf regelen.

De zon staat in de zomer hoog maar kan vroeg in de ochtend of laat in de avond hinderlijk zijn.  Al deze invalshoeken kun je met een duo rolgordijn goed opvangen. Je kunt de stofstroken die het gordijn bevat vóór elkaar schuiven zodat je de zon inval naar wens kunt doorlaten of blokkeren. Ook regel je eenvoudig het licht binnen. Je kunt een duo rolgordijn op elke hoogte open of dicht zetten. Dus ook als het gordijn maar voor de helft voor je raam hangt. Dat kan in donkere dagen een groot voordeel zijn. je kunt dan immers zoveel licht binnen laten als je zelf wilt.

Donkere kleuren nemen méér warmte op

Als de zon op je raam schijnt, kan het behoorlijk warm worden in huis. Kies je voor donkere duo rolgordijnen dan moet je je realiseren dat deze warmte absorberen.  Witte of lichte kleuren reflecteren het zonlicht. Het duo rolgordijn stof wordt dus niet warm en daardoor blijft het binnen een stuk frisser. Donkere kleuren werken als een verwarming element.

Veel stoffen in duo rolgordijnen

Tegenwoordig is de stofkeuze bij duo rolgordijnen reuze. Neem eens een kijkje in deze online duo rolgordijn winkel. Je vindt er veel stoffen en mooie hardware om het gordijn passend te maken voor je eigen inrichting. En de zon, die kun hiermee heel goed buiten houden. Kortom een product dat door veel consumenten omarmd is.